NL • EN

Over ons

bullet dr. Marja Wagenaar is directeur en eigenaar van Leadershipint. In 2004 begon ze met Wagenaar Strategy, een bedrijf gespecialiseerd in strategie consulting. In 2009 besloot ze een focus aan te brengen op leiderschapsvraagstukken. Daarom heeft ze Leadershipint. opgericht.

Zij werkte als directeur Public Strategy bij Nuon, een energiebedrijf, waar zij verantwoordelijk was voor strategie, investor relations en public affairs. Voor die tijd was zij lid van de Tweede Kamer met een focus op economische zaken, ICT, innovatievraagstukken en mediabeleid.

Marja Wagenaar studeerde politieke wetenschappen in Amsterdam en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Leiden op de geschiedenis van de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze begon haar carrière in de journalistiek. Ze heeft verschillende goed verkochte boeken gepubliceerd. Haar laatste boek “Het Leiderschapsboek voor Vrouwen” is in 2015 verschenen.”

Naast haar werk voor Leadershipint. maakt Marja Wagenaar deel uit van de Raad van Commissarissen van NCCW, een IT-bedrijf, en is zij voorzitter van de stichting Machiavelli.  bullet

Marja Wagenaar